Озаглавен като едноименното маслено платно на великия холандски художник Винсент ван

...
Озаглавен като едноименното маслено платно на великия холандски художник Винсент ван
Коментари Харесай

Вижте Уилям Дефо като Винсент ван Гог

Озаглавен като едноименното маслено платно на великия холандски художник Винсент ван Гог - " Вратата към вечността ", която създателят рисува дни преди гибелта си, новият филм на режисьора Джулиан Шнабел е самобитно пътешестване в света и мозъка на човек, който макар скептицизма, подигравките и заболяването си, основава някои от най-емблематичните и зашеметяващи творби на изкуството в света.

Това не е елементарна биография. Това са сцени, основаващи се на писмата на Ван Гог, общ взор върху събитията в живота му, който представя като обстоятелствата, по този начин и слуховете, представя отделни моменти, които просто са изброени, с цел да пресъздадат привидния хаос в душата на огромния създател в последните години от живота му.

Филмът предизвика сетивата на фена с фрагменти от живота на художника, представени сякаш са някои от неповторимите му пъстри платна. Гледайки даже единствено първите фрагменти се оказваме захвърлени в паниката от усеща и събития, от лица и места, измежду които е бил художникът в разнообразни моменти от живота си. Можем да почувстваме пулса му, да усетим страха и копнежа му, да се вселим в него самия. 

За това чувство несъмнено " виновност " имат както превъзходната режисьорска работа и операторски нюх, по този начин и магнетичното присътвие на Дефо, който тук като че ли се разтваря в героя си.

Може да почувствате всичко това даже единствено от видеото, което CBS Films пуснаха в YouTube.

Вижте. Усетете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР